Over Talkative

Medewerkers die gelukkig, blij en vitaal zijn, laten een bedrijf veel beter presteren. Het ziekteverzuim en het aantal burn-out’s gaat dan omlaag. Een bedrijf dat investeert in het ‘geluk van medewerkers’ werkt als een magneet op de arbeidsmarkt en op klanten.

Talkative is een coachingsbedrijf dat zich richt op werknemers en werkgevers die te maken hebben met met burn-out en stress. Aan de hand van coaching en advies zet ik mensen in hun kracht. Goede communicatie, duidelijkheid en transparantie binnen een team zijn de pijlers om iemand snel te laten herstellen. 

Hoe werk ik?

Ik werk remediërend.

Ik start bij een bedrijf met de vraag: hoeveel absenteïsme en presenteïsme is er? Daarvoor ga ik in gesprek met de werkgever. We maken samen een analyse en plan van aanpak:

  • Wat zijn de verborgen kosten ( auto, telefoon, groepsverzekering, werkgeversbijdrage)?
  • Wie en wanneer wordt iemand ziek en welke patronen zijn er?
  • Wat doet de uitval met andere collega’s? werkdruk?

Verder kijken we samen naar de re-integratie van een langdurig zieke werknemer. Is er een mogelijkheid tot heroriëntatie? Samen met het bedrijf zet ik een systeem op van eerste alarmsignalen.

Voorbeelden om het werkplezier van werknemers te vergroten:

  • Jobcrafting: dit houdt in dat je aan je huidige baan sleutelt met het doel om deze beter aan te laten sluiten op je persoonlijke behoeftes,, sterkte kanten, interesses en capaciteiten.
  • Een rotatiesysteem:  waarin elke werknemer kan proeven van zoveel mogelijk functies binnen het bedrijf.

Ik werk preventief.

De resultaten van een medewerker gaan achteruit. Hoe komt dit? Hoe krijg je deze persoon weer op het juiste spoor? Waar zitten de spanningen binnen het bedrijf?  In mijn oplossingsgerichte coaching leer ik mensen hoe ze met stress kunnen omgaan en hoe ze voor zichzelf een fijne werkomgeving kunnen creëren.

Verder heb ik regelmatig gesprekken met werknemers over het thema gezonde leefstijl en denk ik  na hoe ik meer beweging binnen een bedrijf kan verzorgen.  Bijvoorbeeld: is er voldoende fruit op werkvloer, drinken mensen genoeg water en fietsen naar het werk promoten

Ik werk proactief.

Gedrevenheid, flow, tevredenheid bij medewerkers. Wanneer je niet blij bent met je werk, houdt je het ook niet vol. Ik houd me tijdens een coaching en het geven van een training bezig met de zingeving in het werk. Zingeving wil zeggen dat mensen iets willen betekenen binnen het bedrijf. Werknemers vinden het verder fijn om gezien en gewaardeerd te worden.

Ben je nieuwsgierig? Neem contact met mij op om kennis te maken.

Over coach Inge

Ik ben Inge van Berlo.  35 jaar oud.  In 2010 ben ik als ondernemer gestart met Talkative Coaching en Advies. Op mijn fiets bezocht ik mensen in Nijmegen die niet lekker in hun vel zaten en gaf ik trainingen aan verschillende bedrijven, daarnaast werkte ik als docent in het onderwijs. Later werd ik zorgconsulent en maakte ik plannen voor onderwijsteams voor studenten met een zorgvraag. Daarnaast coachte ik onderwijsteams en studenten met een beperking. In mijn werk kwam ik al veel mensen tegen met stress.

“Stress hoort bij het leven en is eigenlijk heel normaal”

Na 11 jaar in de zorg en het onderwijs gewerkt te hebben zei ik in september 2017 gedag.  Ik vertrok  voor 1 jaar naar Azië. Mijn doel was: mensen met stress en burn-out helpen.  Ik heb honderden mensen online gecoacht, mijn e-book geschreven en geblogd over stress en burnout. Naast mensen wil ik ook bedrijven inspireren omdat we een groot deel van ons leven door brengen op het werk.  D.m.v. stressreductie trainingen en preventieplannen hoop ik in de toekomst een heleboel werkgevers en werknemers te helpen. Zodat mensen weer gezond en fris op hun werk verschijnen.