Burn-out & stress Persoonlijke Ontwikkeling Werk

Hoe je ondanks stress, toch van baan kan veranderen

Wist je dat veel mensen vastzitten in hun baan en daar ongelukkig zijn? Maar uit angst, geen keuze voor ander werk durven maken? Gevolg: stress!

“Ja maar ik ben wel leraar. Veel mensen denken dat wanneer ze leraar zijn, ze nooit meer van baan kunnen wisselen. Dat klopt niet. Er zijn altijd mogelijkheden! Niet bang zijn, maar doen…..is het nieuwe motto!

Wil je van baan veranderen, dan moet je niet afwachten tot het tijd is…..

Wachten tot de economie echt weer aantrekt, wachten tot het goede moment; dat is een van grote fouten die je kunt maken als je wilt veranderen van baan. Fouten die ervoor zorgen dat je geen stappen zet, maar blijft zitten waar je zit.

  1. GA VOOR VERANDERING

Verandering betekent dat je andere dingen gaat doen, of de dingen die je deed anders gaat doen. Het betekent dat je leven er anders uit gaat zien. Het vertrouwde en bekende laat je los om nieuwe dingen te doen die je meer geluk en voldoening brengen.

2. STAP UIT JE COMFORT ZONE

Je comfort zone is de plek waar je bekend bent. Je weet wat je te wachten staat. Je weet hoe je de dingen doet en wat je rol is. Je weet waar je op kunt rekenen. Uit je comfort zone stappen betekent dat je even je evenwicht moet verliezen. Je gaat nieuwe dingen doen die je misschien nog niet eerder gedaan hebt. Daar kun je onzeker van worden. Kan ik het wel? Is dit wel de juiste weg? Ga ik het er goed vanaf brengen? Waar gaat dit op uit komen?

3. NETWERK

Je denkt dat je toevallig die mooie vacature zag. Of dat je toevallig iemand sprak, die op zoek was naar iemand zoals jij. Maar zonder dat je je daar dan bewust van bent, heb jij er wel je bijdrage aan geleverd.

Heb je bijvoorbeeld een heel scherp beeld van het werk dat je wilt doen, dan zie en herken je kansen als ze op je pad komen.

Bovendien, als je erover communiceert met anderen, dan gaan ook anderen voor jou hun werk doen.

Zo is naast het coachen, mijn passie ook schrijven. Ik ben 3 jaar geleden met columns begonnen en zo ben ik steeds meer gaan schrijven. 2 jaar geleden kwam ik met tekstschrijvers.nl in contact. Ik volgde een workshop bij hen en merkte dat ik steeds meer besmet raakte met het schrijversvirus. Uiteindelijk is mijn enthousiasme beloond in de vorm van een baan. Wil jij dit ook?

Ik zeg: “time to change. Weg stress. Hallo nieuwe baan!”

Kun jij hulp gebruiken bij het daadwerkelijk zetten van stappen in de richting van een nieuwe baan? Contact mij. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*