Werk

Tips voor managers en werknemers om burn-out te voorkomen

Werkgevers en managers moeten meer doen tegen burn-out las ik vandaag online.

Verder……

Manager vaak verantwoordelijk bij burn-out 

Heb jij op dit moment een burn-out of klachten die wijzen op een burn –out?

Wist je dat je de werkgever erop kan wijzen dat hij veroordeeld kan worden vanwege het tekortschieten in de zorgplicht.

Hier een voorbeeld over een man die in hoger beroep ging:

Een medewerker op een accountantskantoor werkte 25 jaar lang, zestig tot tachtig uur per week. Hij werd in 1997 vanwege burn-outklachten afgekeurd. In 2001 stelde hij zijn werkgever aansprakelijk vanwege de materiële en immateriële schade die hij heeft geleden.

In eerste instantie wees de rechter zijn vordering van 60.000 euro af. De accountant ging in beroep en het Hof in Den Bosch stelde vast dat hij een burn-out had gekregen door overbelasting in het werk en dat de werkgever dit had moeten voorkomen.

Waarschuwingssignalen voor werknemers

Trek op tijd aan de bel als de werkdruk te hoog wordt.  Bijvoorbeeld: neem klachten serieus en let op eerste signalen dat je gaat uitvallen. De rest kan je terug vinden in mijn E-book. Voorbeelden van signalen zijn:

  1. Geen zin meer hebben in het werk
  2. Vermoeid opstaan, zelfs bij voldoende slaap
  3. Snel geïrriteerd zijn
  4. Vaker ziek zijn
  5. Meer drinken of medicijnen gebruiken om zich beter te voelen

Belangrijk is om dan gas terug te nemen, bijvoorbeeld door af te spreken dat je tijdelijk halve dagen werkt. Om te kunnen herstellen moet je goed voor jezelf zorgen o.a.: je conditie verbeteren, emotioneel in evenwicht zijn, een kalme geest hebben ( zie ook: E- book gratis burn-out tips). Daarnaast is het belangrijk om na te denken over een nieuwe visie op wat belangrijk is voor jou in het leven:  bijvoorbeeld je inspannen om grenzen te stellen, voor jezelf op te komen en dingen te doen die je energie geven.

Werkgever moet leren luisteren

De meeste mensen die een burn-out krijgen, gaven hun werkgever signalen dat ze het niet meer aan kunnen. Managers nemen soms te laat maatregelen. De werknemer zit dan al ziek thuis. Vaak wordt zo’n medewerker door twee mensen vervangen omdat iemand met burn-out vaak niet op 100% maar op 200% zijn werk doet.

Tips voor de manager:

  1. Ga in gesprek met je werknemer. Signaleer dat de werkdruk hoog is. Noem concrete voorbeelden waaraan jij kan zien dat hij/ zij onder druk staat.  Lastig om te bespreken met je werknemer?  In mijn e-book zit een gemakkelijke checklist die je kan invullen en met je werknemer kan besprekenChecklist gratis E-book
  2. Bespreek de werkdruk in het team. Maak de bespreking positief. Wat vinden mensen plezierig. Wat zouden mensen graag meer terug willen zien in het werk.
  3. Maak samen met de werknemer een plan zodat te veel stress niet meer voorkomt. Pas je manier van werken voor de werknemer aan. Denk actief mee in het voorkomen van burn-out.  Maar hoe doe je dat?

Wil je als bedrijf of persoonlijk meer advies over het voorkomen van burn-out?  Neem contact op met mij voor een gratis adviesgesprek. CONTACT MIJ voor een training of coaching

Bron:

  • Consultancy.nl , 11 juni 2017
  • Manager vaak verantwoordelijk bij burn-out – door Carien Karsten, 12-11-2009

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*