Burn-out & stress Persoonlijke Ontwikkeling

Waarom onze kinderen steeds minder spelen (en wij met een burn-out thuis zitten)

 Soms zit ik teveel in mijn hoofd,terwijl ik aan het werk ben. Wanneer ik teveel van mezelf moet, dan geeft het stress. Ik ben namelijk iemand met ambities die het graag goed wil doen. Herken je dat?   Het artikel van de correspondent herinnert mij dat ik moet spelen i.p.v. teveel nadenken. Genieten van het nu! Maar hoe ik dat doe? Hieronder staan mijn persoonlijke tips.

Rutger Bregman schrijft over: ‘waarom onze kinderen steeds minder spelen (en wij met een burn-out thuis zitten).

Wat een mooi artikel!  

Hij waarschuwt ons voor de wereld waar we op afstevenen: ‘een wereld zonder vrije tijd en zonder spel. Een wereld waarin alles draait om werk’.

Met spelen bedoelt hij:  ‘vrijheid om je eigen nieuwsgierigheid te volgen. Om te zoeken en te ontdekken, te proberen en te creëren. Niet omdat een ouder, school of baas het je voorkauwt, maar gewoon, omdat je er zelf zin in hebt’.

 Ik ben in Thailand aan ‘het spelen en aan het ontdekken’. Een bedrijf opzetten is een grote ontdekkingstocht. Naast de leuke kanten, maakt het mij ook onzeker. Ik was bijvoorbeeld totaal onbekend met digitale marketing en ben alles opnieuw aan het leren en uit vinden ( doe ik het wel goed?).

Ik ben iedere dag op zoek naar oplossingen en nieuwe ideeën om mensen te helpen met burn-out. Ik neem de tijd door mensen te coachen, te interviewen en blogs te schrijven.

Ben ik gelukkig? Ja ik doe wat ik leuk vind. In de toekomst wil ik nog heel veel mensen helpen en inspireren.

Een recente Nederlandse peiling kwam uit op 40 procent van de Nederlanders die de eigen baan zinloos vindt. Een Engelse peiling kwam uit op 37 procent. miljoenen Nederlanders hun baan zinloos. Veel van deze werknemers zijn, volgens de criteria van onze ‘kenniseconomie,’ hartstikke succesvol. Hoge cijfers, goed salaris, mooi LinkedIn-profiel. We besteden dus miljarden om onze grootste geesten de carrièreladder op te helpen, die zich eenmaal aan de top afvragen waar ze het ook alweer voor doen.

In november 2016 ging ik in gesprek met mijn manager. Ik had al 11 jaar een goede betaalde baan en kende de school waar ik werkte door en door. ‘Waarom doe ik dit ook alweer schoot dagelijks door mijn hoofd.’ Alle externe factoren voelden goed, maar intern was ik niet gelukkig.

Ik ging in gesprek met mijn manager. Zij heeft mij ontzettend gestimuleerd om mijn hart te volgen. Ik had al jaren een droom: in het buitenland wonen en werken. Toch duurde het nog 5 maanden voor ik definitief mijn baan kon opzeggen. In juli 2017 was mijn laatste werkdag. Gedag zeggen vond ik niet makkelijk. Ik zei al mijn zekerheid op en gedag tegen heel leuke mensen, taken, veiligheid en structuur in mijn leven. Daarvoor kreeg ik creativiteit, vrijheid en rust terug.

Terwijl politici zich druk maken over ranglijstjes en economische groei, zijn scholen gefocust op toetsen en resultaten. Op almaar jongere leeftijd sorteren we onze kinderen voor: jullie zijn de slimmen, en jullie niet.

Hoe vaak krijg ik niet de vraag van mensen. ‘En is je bedrijf al een succes, hoe loopt het? Verdien je al genoeg?’ Hier in Thailand zit ik met gelijkgestemde mensen. De mensen in Chiang Mai  zijn allemaal bezig met hun bedrijf en willen van hun passie, hun werk maken.

Ik zou dus tegen iedereen willen zeggen: Volg je hart, doe wat je leuk vindt want…..’people are prettiest when they talk about something  they really love, with passion in their eyes.’

Ga ervoor! Wil jij geen stress meer, geen burn-out en ook je hart volgen? Maak een afspraak met mij voor een coachings gesprek. Het traject wat ik aan bied is kort en snel: 3-4 x . Het eerste gesprek is gratis. De kosten van een 1 uur durend gesprek zijn 62 euro. Je krijgt van mij opdrachten mee, waar je mee aan de slag gaat. Daarnaast mag je mij e-mailen om tussendoor vragen te stellen.

Kortom: ik ga ervoor om jou zo snel mogelijk in je eigen kracht te zetten, stress en burn-out vrij!

Groetjes Inge

06-24303343

talkative-coach@gmail.com of….

druk op de oranje knop op deze pagina én neem contact met mij op.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*