{:nl}Privé{:} {:nl}Studie{:} Burn-out & stress Werk

Eenzaamheid en burnout

“It’s amazing what you can hide, just by putting on a smile”. Tijdens mijn burnout periode in 2012 heb ik me vaak eenzaam gevoeld. Je wil graag mee doen met de maatschappij maar dat gaat niet. Mijn lichaam was op. Jouw lichaam ook? Het accepteren dat mijn lichaam op was, terwijl leeftijdsgenoten om me heen door gingen was lastig. Nu help ik mensen online die te maken hebben met stress/ burnout en hun eenzaamheid. Het NRC interviewde mij  kort hierover.  Nieuwsgierig naar het artikel? Klik hieronder op de link. 

1,6 miljoen mensen voelen zich in Nederland ernstig eenzaam, 1 miljoen voelt zich vaak eenzaam en 70% van de jongeren herkent zich in dit gevoel. Wat een hoop mensen! Zou internet en sociale media daar een invloed op hebben? Internet en sociale media kan er voor zorgen dat mensen zich minder verbonden met elkaar voelen omdat alles online gaat…….   Maar zo simpel is het niet. Niet iedere hardcore Instagram gebruiker voelt zich eenzaam. Aan de andere kant ken ik mensen die een druk sociaal leven leiden en toch eenzaam zijn. Wat is eenzaamheid eigenlijk? Waar komt het door en wat kunnen we daaraan doen?

KLIK op de volgende link: artikel NRC handelsblad

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*