- burnout geen energie meer - burnout energie opbouwen
{:nl}Privé{:} {:nl}Studie{:} Burn-out & stress Werk

Burnout en meer energie

Heb je een  ( beginnend) burnout en geen energie meer? Wil jij je energie weer opbouwen?

Ieder mens heeft energie  ( laten we uitgaan van 100%) en daarnaast wat extra reserve energie. Wanneer je langere tijd ( bijvoorbeeld bij drukte op sociaal en werk gebied) je reserve energie gebruikt…… kan dit opraken.

Je raakt uitgeput en houdt te weinig energie over ( bijvoorbeeld maar 50%). Wanneer je daarna niet bij tankt en weer dingen blijft doen, raakt langzaamaan al je energie op en houdt je nog maar 10% over. Alles kost dan moeite want je bent bij de minste of geringste prikkel moe. Herkenbaar?

Dit heb ik ook meegemaakt. Ik ging naar de supermarkt om een kleine boodschap doen en kon daarna 3 uur slapen. Een klein taak was al teveel omdat mijn energie daarna al op was. Dat was super frustrerend voor mij.

Belangrijk is dus dat je goed bekijkt hoe je je energie over de dag verdeelt. Veel mensen willen alles doen en zeggen geen nee. Ze gaan maar door en door en belanden in MOETEN ipv zelf willen. Ze weten niet meer hoe ze uit het burnout patroon van MOETEN kunnen komen en raken uitgeput.

Hoe je direct meer energie krijgt. 

Om direct meer energie te krijgen hoef je jezelf slechts één vraag te stellen. Welke zaken geven mij energie?  Ik  heb er een E-book over geschreven. Dat kun je eind januari GRATIS downloaden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*