{:nl}Privé{:} {:nl}Studie{:} Burn-out & stress Werk

Finally weekend: tips om burn-out te voorkomen.

Herken je dit?  Na een stressvolle werkperiode zie je het even niet meer zitten en raak je in een dipje. Doorgaans is een weekendje bijslapen en relaxen voldoende om weer energie op te laden. Maar wat als het dipje een dip wordt en de batterij door allerlei stressoorzaken niet meer is op te laden? Dan is de kans op een burn-out groot.

Sinds ik in Thailand woon bestaat er geen ‘weekend’ meer. Ik doe wat ik leuk vind en heb geen weekend nodig om me ‘op te laden’ om vervolgens daarna weer op maandag te gaan werken.

Dat was in het verleden wel anders. Ik had de weekenden nodig om energie bij te tanken want op het werk was het zo druk, maar ik wilde in het weekend ook mijn vrienden/ familie zien en nog sporten en nog dit en nog dat…….

Daar ging het ook fout. Ik MOEST TEVEEL. Ik legde een te hoge druk op mezelf.. Mijn patronen en manier van denken heb ik na mijn burn-out in 2012 aangepakt en veranderd. Nu help ik mensen online.

Het is namelijk niet je werk, je omgeving en je vrienden die het veroorzaken. De eerste oorzaak ligt bij jezelf. Het is belangrijk dat jij verandert en dat zelf ook wilt, want je hoeft niet overal bij te zijn. JE MOET NIETS. Het eerste onderwerp is grenzen stellen. Een anders belangrijk item is je dag opnieuw indelen. Dit kan ik jou  online leren met mijn burn out/ stress programma.

‘Dat kan ik toch zelf’ denken sommige mensen. Ja dat kan je ook zelf maar je hebt ook een blinde vlek….. die niet ziet in welke oude patronen jij telkens weer stapt. Daarvoor heb je mij als coach nodig om jou te confronteren/ te spiegelen. Daarna kan je het prima zelf!

Leef om te werken/ werk om te leven.

Mijn ervaring en kennis wil ik graag met jullie delen door middel van mijn blogs maar ook door face to face met jullie te spreken.

De aankomende tijd ga ik posten over burn-out en over stress. Ik ga artikelen schrijven over burnout/stress effect heeft op werk, privé, school en persoonlijke ontwikkeling. Ik houd van schrijven en wil door mijn blogs zoveel mogelijk mensen op weg helpen/ inspireren om het anders aan te pakken in het leven.

WIl je je inschrijven voor mijn stress less programma. Klik op de oranje knop om een afspraak te maken. Ik stuur je zo snel mogelijk een mailtje terug.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*