{:nl}Stress less - project{:}

{:nl}’STRESS LESS’: zing en dans{:}{:en}STRESS LESS: sing and dance! {:}

{:nl}“Andrey hoe ga jij om met stress? Sing Sing sing, dance dance dance,” zegt hij met een brede glimlach op zijn gezicht. 

Andrey is een 34 jarige man uit Rusland. Ik kwam hem tegen toen ik noedelsoep ging eten op de markt. Een vrolijke gast met veel energie uit de stad Kolomna.

Het was lastig om hem te volgen door zijn gebrekkige Engels, maar na een biertje kwam hij beter uit zijn woorden. Verder hadden we ook onze handen, voeten en google translate. Dit leverde een interessant gesprek op.

Andrey is een mash up artiest. “Mash up wat is dat?” dacht ik. Later toen ik met hem naar de reggae bar ging, begon hij te zingen: “red red wine”. Hij mixte Bob Marley met UB 40. “Kijk dit is mash up”, roept hij blij. “Wanneer ik zing vergeet ik alles”.

Andrey is in korte tijd zijn baan verloren en heeft zijn relatie verbroken. Hij ging naar Thailand om zichzelf weer op te laden.

Zijn oplossing voor stress: “sing sing sing, dance dance dance.” Wanneer hij zingt en danst vergeet hij alles om zich heen. Mensen zingen en dansen in de auto of op hun kamer maar laten we het gewoon op straat doen, in het openbaar. Door de endorfine wordt hij blij en voelt hij zich vrij. “Dat is beter dan drugs of alcohol”, zegt hij. Met zijn band Jimolost treedt hij op door Europa om mensen dit gevoel mee te geven. De politieke situatie in Rusland is op dit moment lastig. Mensen betalen hoge belastingen voor militaire doeleinden. Poetin wil ons land beschermen. Dat is niet nodig. Laat ons gewoon zingen en dansen. Zingen en dansen verbroedert en lost al onze problemen op.

Wil je meer weten over hoe jij kan omgaan met je stress en burn-out? Wekelijks komt er een verhaal online van mensen die stress ervaren en hun oplossingen.

Heb jij stress of een burn-out en weet je niet hoe je eruit moet komen? Neem contact met mij op. Druk op de gele knop of stuur een what’s app bericht naar 06-24303343.{:}{:en}I met Andrey (34 year) in a noodle soup stall at the market. A friendly, open minded and crazy guy from Russia. A ‘mash up’ artist ( singer) from the city Kolomna. Andrey wants to explore the world. He travelled a lot with his band Jimolost to make music. We talked with our hands ( and google translate) because it was hard for him to express in English, but after 1 beer he could ;-). Later on, we went to a reggae bar were he started singing…… ‘red red wine’. He ‘mashed up’ Bob Marley with a song from UB 40.  “Listen Inge…..this is what I mean with mash up.  See, now i forget everything”.

Andrey told me about his stress experience. He lost his job. He was a teacher in a government school and he broke up with his ex. He came to Thailand to reload.

When I asked him about his solution to release stress….. he said ‘sing sing sing and dance dance dance’. “Dancing and singing is amazing. It releases endorphins, which makes me happy, keeps me active, and it’s the best stress reliever because it makes me feel so free. It’s better then drusgs and alcohol,” he said. “Everybody dances and sings in the car and in their rooms, but there is something so great about the experience of going out and doing it in public. It forces me to get out of my shell and is a great way to meet people.”

 {:}

One Comment

  1. Aaaaaach sooooo, en dat ontmoet jij zo op straat! Keep on dancing!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*