Persoonlijke Ontwikkeling

Don’t hurry, be happy.

Herken je dat onrustige gevoel….. dat je aan het malen bent in je hoofd…… ‘Wat ben ik nou eigenlijk aan het doen? Heeft datgene wat ik doe wel zin? Waarom doe ik het?’

Ik zit nu 1 maand op Ko Samui. Ik woon hier aan het strand. Twee minuten lopen en ik neem een duik in het water. Vorige week waren mijn vriendinnen op bezoek.  Een fantastische week met veel lol.

Ondanks dat ik in Thailand zit en jullie fantastische foto’s voorbij zien komen, heb ik ook dagen dat ik even niet in mezelf geloof en denk….. ‘waarom’…..De dag daarna krijg ik weer mailtjes van mensen, die zeggen dat ik door moet gaan. Dat ik ze help. Dat ik ze stimuleer om over hun burnout heen te komen. Super leuk om te horen. 

Verder wil ik soms te snel gaan. Alles moet in een keer. Daarna krijg ik hoofdpijn, nekpijn, maagpijn. Typische burn-out klachten die aan geven dat ik weer even moet afremmen. Ik ben namelijk een perfectionist. Wanneer ik iets heel leuk vind, zit ik vol adrenaline en denk ik soms te laat aan mijn lichaam.  Dat blijft ook in Thailand een leerpunt. Gelukkig weet ik hier nu goed mee om te gaan. 

Stapje voor stapje Inge. Het Thaise tempo ligt gelukkig een stukje langzamer dan het Nederlandse tempo. Het is hier namelijk warm en mensen leven hier met de dag. Ik kan zo genieten van mijn Thaise buren. Hun motto is: Don’t hurry, be happy. In de middag liggen ze heerlijk te rusten. Daar kunnen wij in Europa nog wat van leren!

6 Comments

 1. Britt & Yara

  Mooi verhaal! Super fijn dat deze reis je zoveel bewustwording biedt, veel succes… en maximaal genieten Inge!

  Liefs, Yara & Britt

 2. Inge, wat een heerlijk stukje! Heel fijn om zo even ‘bij jou’ te zijn, terwijl het hier hard regent. Heel leuk dat Kiki bij je langs was, ziet er super gezellig uit! Pas op dat je niet teveel wilt, goed dat je je grenzen kent en pas op de plaat neemt. Tot snel weer! Xx

 3. Jaaaa heel herkenbaar! Nu, maar ook toen ik vier jaar geleden vanaf Koh Samui werkte ? Je gemaal neem je overal mee naartoe ? Maar het is wel heeeel chill dat jij het aan het eind van de dag met een duik in de zee af kunt spoelen ? Enjoy, en inderdaad vooral lekker doorgaan zo ?

 4. Chicaaa, mooie foto’s ?
  Wat een levens reis…
  Een rustiger tempo, kunnen wij nog wel wat van leren inderdaad!

  It hurts tot let go…
  But sometimes it hurts more to hold on..

  Dikke kuss van Neiske

 5. Mooie woorden ook van jou Neiske. Wat een prachtige foto s van die vrouw ook. Inge je mag chill!!!!! Trots op jou. Zo gaaf dat je zoveel mensen helpt. Hoorde vandaag van een oud coachee dat ze jaren grleden van mij begeleiding heeft gehad en er nog steeds veel aan heeft. Dan ben ik zo blij. Ze staat voor dd klas en indirect hebben haar leerlingen er weer profijt van. Live what you do, do what you love!

 6. Mooi stukje Inge! Lekker genieten en vaak genoeg even stilstaan, om je heen kijken en je realiseren wat een bofkont je bent dat je iedere dag in zo’n paradijsje mag doorbrengen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*