Persoonlijke Ontwikkeling

SAWADIKAAA 30-ers

SAWADIKAAAA Thailand, ‘welkom in het land van de 30- ers’ zou eigenlijk op alle welkomstborden moeten staan.

Voordat ik naar Thailand vertrok, wist ik niet wat ik moest verwachten. Ik had het idee dat alleen maar backpackende 20’ers naar Thailand zouden vertrekken…..feestend van plek naar plek trekkend.  Daarentegen ben ik de laatste maand alleen maar avontuurlijke, creatieve 30+ers tegen gekomen in een nieuwe fase van hun leven. Hier werkend als docent, digitale nomade of voor langere tijd op vakantie. Sandra (32 jaar, Duitsland), Aeron (39, Amerika), Corinne (34 jaar, Zwitserland) , Michaela (34 jaar, Italië). Ik ben hier niet alleen! Het is net alsof we elkaar aantrekken, zoals bloemetjes en bijtjes.

Wat is dat toch met onze generatie?

Een opvallend thema is stress en burn-out bij mijn ‘reisgenoten’. Stoppen met baan, hoge werkdruk, hoge verwachtingen, stoppen met relatie. Ik krijg iedere keer een spiegel voor gehouden, want ik behoor ook tot het clubje.  Het thema ‘wie ben ik’ is al lang gepasseerd, ‘wat wil ik en kan ik’…… speelt op dit moment. Herken je dat?

Er wordt dus heel wat besproken en gedeeld met elkaar. Voor mij zijn het inspirerende ontmoetingen, want niet alleen op persoonlijk gebied maar ook op werkgebied kan ik mij ontwikkelen. Ik heb dus al heel wat mensen ‘online’ maar ook ‘live’ gecoacht. Ik ben nu bezig met een nieuw burn-out en stress programma met coaching, tai chi, yoga, kooklessen etc. Ik zou zeggen…. wil je een oplossing voor jouw stressprobleem, pak je koffers en kom naar Thailand!

8 Comments

 1. Anniek Laven

  Wederom een leuk stuk Inge! En als midden twintiger zijn de struggles van 30-ers over wat je nou écht wil, stress en (te) veel vergelijken met anderen ook erg herkenbaar.

 2. Tiny en Ans

  Hallo Inge
  Wat een mooie,duidelijke, enthousiaste blog heb je geschreven!
  Goede reclame voor Thailand en voor je bedrijf.
  We Zijn trots op jou.

 3. Britt & Yara

  Hee Inge, super toffe update! Fijn om te lezen dat je helemaal op je plek zit, heel veel succes met alles en geniet van alle mooie (leer)momenten!

 4. Leuk om je op deze manier te volgen. Top idee! Coachen online kan ook prima. Succes. ???

 5. Leuk geschreven Inge!! En ook herkenbaar. Dusss…ik kom eraan ?.

 6. Hallo Inge,

  Wederom alles heel mooi gezegd! Het komt mij bekend voor. Ben ook in Thailand geweest voor een maand. Het was super mooi. Geniet ervan!!

 7. Ha Inge!
  Nou, herkenbaar hoor, “wat wil ik en wat kan ik?”
  Fijn dat je zoveel mensen om je heen hebt om dat mee te delen, en er inspiratie uit haalt om ook weer anderen te inspireren!

 8. Wat een mooi stuk Inge! Knap dat je dit doet en dat je je plekje hebt gevonden. Leuk om je zo te volgen 🙂 Geniet ervan!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*